0

Active House

Op het gebied van duurzaamheid en bouwen is Active House een belangrijke nieuwe trend: dit is een gebouw dat volgens de Active House visie is gerealiseerd. 

Minimaal energieneutraal

Een Active House is een toonbeeld van duurzaam bouwen: het biedt een comfortabel binnenklimaat, het is energieneutraal of levert zelfs energie op. Bovendien wordt het optimaal ingepast in de leefomgeving. Een Active House zorgt voor een positieve CO2-voetafdruk en geeft meer dan het neemt.

Active House is een visie op duurzaam bouwen die komt uit de markt. Architecten, adviseurs, toeleveranciers, kennisinstituten en bouwers hebben een netwerk opgericht waarin zij de visie verder willen brengen via het delen van kennis en het starten van pilots. Het gaat om een nationaal en internationaal netwerk. 

SBRCURnet en Active House

SBRCURnet voert het secretariaat van Active House Nederland en zorgt voor de communicatie.  

Binnen de Active House Alliance, op internationaal niveau, maken wij deel uit van de Board of Directors.

SBRCURnet biedt een breed scala aan vakkennis over duurzaam bouwen en Active House. Een greep uit de mogelijkheden:

Externe links:

Bas Hasselaar
Bas Hasselaar
Projectmanager

Telefoon: 015 - 303 05 17

Tiffany Fuhler
Tiffany Fuhler
Marketing- en communicatieadviseur

Telefoon: 015 - 303 05 62

Active House specificaties

Bij het ontwerpen van een Active House heeft u ontwerpvrijheid. Deze zeer duurzame bouwvisie schrijft geen specifieke oplossingen of producten voor, maar u gaat uit van prestatie-eisen van het gehele gebouw.

Kader bij het bouwen

De gebouwspecificaties dienen als houvast voor de invulling van de Active House visie. Ze bieden een kader voor het ontwerpen, bouwen en renoveren van gebouwen, zodat deze energieneutraal of zelfs energieleverend worden. En daardoor dus positief bijdragen aan gezondheid en comfort voor de mens.

Er is veel aandacht voor het binnen- en buitenmilieu en het gebruik van duurzame energie. Een Active House kunt u evalueren op basis van de balans tussen het comfort, het energieverbruik en de invloed op het milieu. Dit doet u met een radar.

Active House NL

De Active House specificaties die aangeven welke prestaties er van een Active House worden verwacht, kunt u gratis downloaden op de website van Active House NL, een netwerk van experts: 16 marktpartijen die hun expertise hebben gebundeld, en die een holistische benadering van bouwen delen.

De Active House ontwerprichtlijnen zijn nieuw (maart 2016) en bieden architecten, ingenieurs, investeerders en andere betrokken een helpende hand bij het ontwerpen van een Active House. Deze richtlijnen zijn ook gratis te downloaden op de website van Active House NL.

Agenda

Alle bijeenkomsten tonen » Verbergen »

Publicaties

Energiebesparingsmogelijkheden_bestaande_woningen3d_cover-1442834194
 104,00

Energiebesparingsmogelijkheden bestaande woningen - 812.11

Uitwerkingsinstructie op basis van toolkitconcepten

Bestaande woningen maakt u energiezuinig met deze publicatie. Hij biedt u hiervoor in tekeningen uitgewerkte bouwkundige en installatietechnische oplossingen. Het is een praktische instructie voor het uitvoeren van de kant-en-klare renovatieconcepten uit de ‘Toolkit bestaande woningbouw’. Dez...

Jaar: 2011

Alle publicaties tonen » Verbergen »

Infobladen

439-2_thumb-1422537266

Energieneutraal bouwen met Active House - 439

Hoe kunnen we energieneutraal ontwerpen met behoud van een goede leefbaarheid en comfort in gebouwen?

Alle infobladen tonen » Verbergen »

Kennispapers


Blogs

Soms zit het mee...

16 augustus 2017

En soms zit het tegen. Afgelopen week was zo’n week. Misschien had ik het aan moeten zien komen, maar ja, dat is achteraf praten.

Bas_hasselaar_overlay_thumb_large-1465973028
Alle Blogs tonen » Verbergen »