0

Beton

SBRCURnet biedt een schat aan vakkennis over beton; over de constructieve veiligheid, de juiste uitvoering van betonvloeren, eisen met het oog op de levensduur van funderingen. Maar bijvoorbeeld ook over nieuwe duurzame ontwikkelingen zoals groen beton.

SBRCURnet en beton

Onze vakkennis beslaat dus een breed terrein, en is vastgelegd in een groot aantal publicaties: van het ontwerpen en dimensioneren, tot het bouwen en beheer en onderhoud van beton, inclusief een groot aantal CUR-Aanbevelingen.

Een greep uit recente vakkennis over beton die wij bieden:

Cindy Vissering
Cindy Vissering
Programmamanager Duurzaam Bouwen

Telefoon: 015 - 303 05 12

Erwin Vega
Erwin Vega
Programmamanager Bouwmaterialen en -producten

Telefoon: 015 - 303 05 18

Vakkennis over beton is veelzijdig

Beton is in onze samenleving zo vertrouwd geworden dat de gemiddelde burger geen idee heeft hoe ons leven door dit materiaal ‘mede mogelijk wordt gemaakt’.

Het zorgt ervoor dat we kunnen wonen, werken, reizen en recreëren. Betonconstructies zijn veilig en duurzaam. Ze dragen bij aan het gebouwklimaat en daarmee aan ons comfort. Ze hebben een lange levensduur en zijn daarna herbruikbaar. Als er één materiaal past in de circulaire economie is het beton.

Van grijstint tot veilig gebouwbeheer

Beton heeft echter één tekortkoming. Je kunt aan de grijze buitenkant namelijk niet zien hoeveel kennis er in zit. Neem van ons aan: dit materiaal zit vol met kennis. Kennis van onderzoekers en materiaaltechnologen. Kennis van constructief ontwerpers en uitvoeringsdeskundigen. Van wetenschappers en bouwvakkers. U leest er meer over via deze webpagina’s.


Agenda

Alle bijeenkomsten tonen » Verbergen »

Publicaties

Autogene_krimp_3d_cover-1478166717
 29,00

Autogene Krimp - 720.16

Bij de realisatie van betonnen constructies wordt regelmatig schade in de vorm van scheurvorming geconstateerd. Autogene krimp wordt, zeker in de praktijk, als ‘lastig’ ervaren. Onzekerheden en het ontbreken van kennis op dit vlak leiden tot discussies en conflicten tussen opdrachtgevers en uitvo...

Jaar: 2016

Alle publicaties tonen » Verbergen »

Infobladen

Alle infobladen tonen » Verbergen »

Kennispapers

Kennispaper_dubocalc_en_bim_cover-1476172520
 0,00

Kennispaper: DuboCalc en BIM - K721.16

Proof of Concept, fase 3

Deze eindrapportage van fase 3 bevat het verslag van het totstandkomingsproces en een beschrijving van de gerealiseerde producten. Op initiatief van SBRCURnet is in een derde onderzoeksfase onderzocht of het mogelijk is om in bouw- en infraprojecten de milieubelasting van ontwerpalternatieven tij...

Jaar: 2016

Alle kennispapers tonen » Verbergen »

Blogs

Alle Blogs tonen » Verbergen »