0

Social return, u doet toch ook mee?

Lees de blog "Social return, u doet toch ook mee?" door Gera de Vries, themamanager SBRCURnet.

door Gera de Vries, themamanager SBRCURnet

Een primeur, mijn eerste blog voor de bouwarbeidsmarkt. Ik zal mij kort voorstellen: Ik ben Gera de Vries, themamanager bouwarbeidsmarkt bij SBRCURnet. Sinds 1 januari van dit jaar ben werkzaam voor de bouw, nadat ik ruim 8 jaar voor de sector Transport & Logistiek heb gewerkt.

Zoals Ruud Geerligs eind vorig jaar al schreef hebben we als SBRCURnet een mooie opdracht gekregen om met de bouwarbeidsmarkt aan de slag te gaan. We richten ons op diverse thema’s, zoals langdurige inzet van de mensen die werkzaam zijn in de bouw. Niet alleen op het vlak van delen van kennis, maar ook voor motivatie van medewerkers en innovatie in de sector.

Wat is social return?

Een thema dat niet nieuw is, maar wel extra aandacht verdient, is social return. Social return heeft als doel een bijdrage te leveren aan het vergroten van de arbeidsparticipatie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en wordt als onderdeel bij aanbestedingen verplicht gesteld.

We weten ook dat het invullen van social return op de bouwplaats niet vanzelf gaat. Welke doelgroepen komen in aanmerking, is de invulling op basis van de aanneemsom of de loonsom, moeten deelnemers uit de regio of gemeente komen en mag een bedrijf er ook voor kiezen de sociale paragraaf ook anders in  te vullen? Zoveel opdrachtgevers, zoveel bestekteksten en visies op social return. Ziet de opdrachtnemer door de bomen het bos nog wel?

De brede bouwsector heeft de handen ineen geslagen en een standaardbestektekst opgesteld. Dit helpt opdrachtgevers om een goede tekst te schrijven, waar opdrachtnemers mee uit de voeten kunnen. Maar niet alle projecten zijn hetzelfde. Wij vinden dat voor de start van een project opdrachtgevers en opdrachtnemers met elkaar om tafel zouden moeten gaan. Zij kunnen vanuit een standaardtekst werken aan de meest optimale invulling, zodat het risico op falen, boete-oplegging of uitval van mensen tijdens het project zo klein mogelijk wordt.

Do’s en don’ts

Eén van de oplossingen om te komen tot een zo goed lopend proces is om te weten wie je wanneer gaat betrekken bij het invullen van social return. Een soort stappenplan met doorlooptijd, zowel voor als gedurende het project. Wie heb je nodig, wie kan helpen met begeleiding, welke ervaringen zijn er al in de regio en wanneer overleg je met elkaar over de voortgang. We zijn op zoek naar de do’s en don’ts en doen dit bijvoorbeeld al met de gemeente Rotterdam waar veel ervaring is of wordt opgedaan in specifieke projecten.

Deel met ons

Ervaringen zijn er om te delen, bijvoorbeeld via de eerste serie BouwLokalen voor de arbeidsmarkt, www.bouwlokalen.nl. Ook willen wij leren van projecten die niet goed liepen. Met deze kennis kunnen we de bouw verder helpen en betekenis geven aan een goede invulling van social return.

Ben u trots op uw project? Of wilt u juist leren van anderen? Neem dan contact op met mij via 015-3030519 of gera.devries@sbrcurnet.nl.