0

Veel interesse voor kennis op Bouw Compleet

Lees de blog "Veel interesse voor kennis op Bouw Compleet" door Barbera Peters, projectmanager SBRCURnet met focus op bestaande bouw en duurzaam bouwen.

Door: Barbera Peters, projectmanager SBRCURnet met focus op bestaande bouw en duurzaam bouwen.

Oktober 2013. De Bouw Compleet beurs in Hardenberg. Een ware beleving.
Drie dagen lang in het teken van contacten leggen, stands van leveranciers en groothandels aflopen, nieuwe producten zien en kennis opdoen. Jawel, kennis. Dit jaar was er tijdens het DRB-combi-event* een heus Duurzaam Kennisplein met de stand van SBRCURnet en BRIS en een seminarruimte met lezingen. Maar waarom kennis op een Bouw Compleet beurs?

Dat bouwen tegenwoordig om meer draait dan alleen goed vakmanschap, daar zijn enkelen al achter. Maar dat bouwen ook betekent dat je verantwoordelijk bent voor veiligheid, dat je je belastinggegevens correct moet invullen, dat samenwerking tot goede deals kan leiden en dat klantgerichtheid van groot belang is, is voor enkelen nieuw. Daarom waren er deze keer op de beurs veel sessies die in het teken stonden van kennisoverdracht en bewustwording.

Van workshop tot samenwerken
De gemoedelijke eerste dag van de beurs stond in het teken van de ZZP-er. Verschillende kennissessies stonden die dag op het programma, aangevuld door enkele workshops van leveranciers. Tijdens de sessies werd de interactie met de luisteraar opgezocht, zijn ervaringen gehoord en vooral bewustwording overgebracht.

De tweede dag stond totaal in het teken van Duurzaam Bouwen. Duurzaam in de brede zin van het woord. Van brainstormsessie over materiaalgebruik, tot voorbeeldprojecten van energieneutraal bouwen. Ook was er speciaal een bijeenkomst van BouwLokalen over aantoonbaar duurzaam materiaal naar deze beurs gehaald.

De drukke laatste dag van de week stond BIM op het programma. BIM staat voor Bouw Informatie Model en is een manier op integraal met elkaar samen te werken. Dit lijkt een boodschap voor de grotere jongens in de bouwwereld, maar gebleken is dat ook de klusjesman hier baat bij kan hebben.

Kennis is gewild!
Naast de kennissessies, was de stand van SBRCURnet en BRIS druk bezocht, de geïmproviseerde boekenkast van steigers stond stevig en de VerbouwVakwijzers die gratis ter beschikking werden gesteld voor deze beurs, vonden gretig aftrek. Blijkbaar zijn er nog steeds genoeg mensen die naast hun vakmanschap meer willen weten over verschillende verbouwingen. Die kennis willen opdoen. En was dat niet waar wij het allemaal voor deden? Onze missie is geslaagd.

Wilt u weten wat u gemist heeft? Bekijk de presentaties op onze website:

*het DRB-combi-event is een initiatief van Van Dijk Meppel, Raadsma Dokkum en de Van Buuren Groep.