0

Bouwproces

Traditioneel kenmerk van bouwprocessen is het lineaire karakter ervan. Omdat de bouw  zich traditioneel grotendeels als capaciteitsaanbieder gedraagt  is het noodzakelijk om de eigen meerwaarde in het proces te (blijven) tonen.

Nieuwe samenwerkingsvormen kantelen de traditioneel hiërarchische en verticale benadering van de bouwkolom naar horizontale samenwerkingsvormen die gebaseerd zijn op gelijkwaardigheid. Partijen kunnen daarbij hun meerwaarde aantonen en hun kennis en competenties al vroeg in het bouwproces inbrengen. Het resultaat is een betere positie in het bouwproces, meer vernieuwing en innovatie en lagere kosten. Dat spreekt opdrachtgevers aan. Het gevolg is een trend naar geïntegreerde bouworganisatievormen.

SBRCURnet en Bouwproces

In deze economisch moeilijke tijden is het voor veel bedrijven van levensbelang om meer en betere toegevoegde waarde te creëren om onderscheidend te blijven in de markt. Kennisintegratie door integraal samenwerken is noodzakelijk om je goed te kunnen onderscheiden. Wij bieden verschillende producten en diensten aan om opdrachtgevers en projectpartijen in het bouwproces te ondersteunen. Een nieuwe vorm van ondersteuning van ambitieuze partijen is onze dienst Kennispartner. Wij kunnen partijen die bij koploperprojecten tegen kennisvragen oplopen ondersteunen met gerichte adviezen over samenwerken in projecten, duurzaamheid en bevordering van kennis en kunde van het personeel.

Perica Savanovic
Perica Savanovic
Programmamanager Integraal samenwerken

Telefoon: 015 - 303 05 26

"Het draait in de bouw vaak om menselijke vraagstukken"

Agenda

Alle bijeenkomsten tonen » Verbergen »

Publicaties

Richtlijn_paalmatrassystemen_2016_3d_cover-1468575410
 95,00

Ontwerprichtlijn paalmatrassystemen - 699.16

Herziening CUR-rapport 226

De veelbelovende ontwerptechniek is in de afgelopen jaren op diverse plaatsen in Nederland toegepast. Dankzij paalmatrassen wordt snellere aanleg van infrastructuur mogelijk, worden kwetsbare objecten beschermd, en worden overlast en hinder tijdens de aanleg en beheer gereduceerd. Bovendien nemen...

Jaar: 2016

Alle publicaties tonen » Verbergen »

Infobladen

449-1_thumb-1422537268

Duurzame bedrijfsprocessen - 449

Voor het duurzaam inrichten van bedrijfsprocessen zijn er verschillende ISO-normen en certificeringen waarmee u duurzaamheid aantoonbaar kunt maken. In dit infoblad bespreken we de meest voorkomende instrumenten.

Alle infobladen tonen » Verbergen »

Kennispapers

Alle kennispapers tonen » Verbergen »

Blogs

Gratis energie

3 januari 2017

Lees de 32e blog van Bas Hasselaar over de bouw van zijn Active House in Den Haag.

Bas_hasselaar_overlay_thumb_large-1465973028
Alle Blogs tonen » Verbergen »