0

Groen in de gebouwde omgeving

Verschillende onderwerpen zijn gerelateerd aan Groen in de gebouwde omgeving. Vanuit stadsontwerp en gebouwontwerp wordt steeds meer nagedacht over het toepassen van groen. Naast de positieve eigenschappen voor de stedelijke omgeving heeft het ook invloed op de thermische eigenschappen van een gebouw. Groen in de gebouwde omgeving is daarom een belangrijk onderwerp dat terugkomt in elke fase, van ontwerp tot beheer.


SBRCURnet en Groen in de gebouwde omgeving

SBRCURnet ondersteunt u met kennis bij het realiseren van groene elementen in de gebouwde omgeving. Denk hierbij aan publicaties over begroeiing aan een gebouw of het aanleggen van natuurlijkvriendelijke oevers, maar ook aan het begeleiden van pilottrajecten. De kennis die wij bieden gaat over de technische mogelijkheden én over de processen die hierbij een rol spelen. Hiermee leveren wij een concrete bijdrage aan het realiseren van een duurzame leefomgeving.


Cindy Vissering
Cindy Vissering
Programmamanager Duurzaam Bouwen & Beton

Telefoon: 015 - 303 05 12

Publicaties

621-10-2_cover-1422537199
 58,00

Richtlijn Vegetatiedaken bestaande bouw - 621.10

Aanwijzingen voor het ontwerpen, uitvoeren en beheren van vegetatiedaken op bestaande dakconstructies

Deze richtlijn laat u van a tot z zien hoe u een vegetatiedak realiseert op een bestaand gebouw. Hij gaat onder andere in op de voordelen van vegetatie op een dak, het ontwerp, de constructieve eisen, bouwfysische vragen, veiligheidsaspecten en de aandachtspunten. De overwegingen die aan bod kome...

Jaar: 2010

Alle publicaties tonen » Verbergen »

Infobladen

Alle infobladen tonen » Verbergen »

Kennispapers


Blogs

Alle Blogs tonen » Verbergen »