0
voorgevel-witte-roos-l
Huis de Witte Roos - bron: www.witteroos.nl

Waarom Livinggreen?

De historische steden van Noordwest-Europa bieden een unieke kwaliteit, die bij beslissingen over het vestigen van bedrijven een belangrijke rol speelt. Het behoud van monumenten die het karakter van deze historische steden waarborgen, is daarmee van het grootste belang. Daarbij vormt het verlagen van het energieverbruik en de CO2-uitstoot mét behoud van het historische karakter een uitdagende en belangrijke opgave. 


livinggreen logo

Handboek, methodes en trainingen

De resultaten zijn natuurlijk de oplevering van vijf gerestaureerde monumenten en voorlichtingscentra. Maar de kennis over de restauraties is ook gebruikt in een handboek voor bewoners, met tips en tricks voor duurzaam renoveren. 

Daarnaast hebben de voorlichtingscentra verschillende methodes ontwikkeld om gebouweigenaren te interesseren voor duurzaam renoveren, én om het MKB in de bouw- en installatiesector te informeren en trainen over dit onderwerp. Zij brengen vraag en aanbod bij elkaar.

Communities of practice

In het kader van het Livinggreen project worden door alle partners, inclusief SBRCURnet, Communities of Practice opgericht om duurzaam renoveren te stimuleren en de markt daarvoor te vergroten en  te kunnen bedienen.


joint signature w slogan rgb

Wat is de rol van SBRCURnet?

SBRCURnet is ‘Lead Partner’ van dit project, daarmee is zij verantwoordelijk voor de uitvoering en brengt relevante vakkennis in. 

Newsletters Livinggreen

Volg de laatste ontwikkelingen rond Livinggreen via de Newsletters.

Lees hier de laatste editie.


Martijn Kramer
Martijn Kramer
Projectmanager

Telefoon: 015 - 303 05 23