0

Aflevering 1: Social return, Nul-op-de-Meter en communicatie

In de eerste aflevering zien we dat bouwbedrijf Lithos Bouw & Ontwikkeling wijkbewoners van een project in Bergen op Zoom aan een baan helpt op de bouwplaats en horen we hoe woningcorporatie SSW in Bilthoven toewerkt naar Nul-op-de-Meter. Ook brengen we een bezoek aan de Beurs Eigen Huis, waar we nagaan waarom een goede communicatie tussen bouwer en klant zo belangrijk is.

In de eerste aflevering zien we dat bouwbedrijf Lithos Bouw & Ontwikkeling wijkbewoners van een project in Bergen op Zoom aan een baan helpt op de bouwplaats en horen we hoe woningcorporatie SSW in Bilthoven toewerkt naar Nul-op-de-Meter. Ook brengen we een bezoek aan de Beurs Eigen Huis, waar we nagaan waarom een goede communicatie tussen bouwer en klant zo belangrijk is. Discussieer hierover mee op de LinkedIn pagina van BouwProfs.

Meer weten?

Reacties

Jan Hoekzema op 4 mei 2015

Ik vind dit een echte eye-opener! Sociaal-economisch gezien zeer vernieuwend! Dit kun je door heel Nederland uitrollen, nietwaar? Deze werk-/denk wijze moet heel breed bekend worden gemaakt!

delete

Leo van de Wal op 4 mei 2015

Wat gebeurt er met de werknemers uit de buurt zodra het project afgelopen is? Vraag / aanbod verhoudingen zijn nog steeds veel aanbod en weinig vraag; Moet ik nu geloven dat de werknemers na afloop van het project in loondienst komen met een contract voor onbepaalde termijn? Geloof er niets van. Pas dan is er sprake van structurele en langdurige oplossingen, dit is symbool politiek.

delete

ErasmusX op 6 mei 2015

Ik ben zelf eco architect en werk met veel zelfbouwers. Dit is een geweldige mogelijkheid om mensen inderdaad kennis te laten maken met materiaal, ecologie en vernieuwing.Dit is waar we naartoe moeten gaan. Terug naar hoe het vroeger ging. Terug naar de eenvoud. Ik ondersteun dit project van harte en hoop meer hiervan te horen.

delete

Arjen de Vries op 1 juni 2015

Reactie op Leo van de Wal. Beste Leo, Woningstichting Stadlander is een samenwerking aangegaan met Lithos Bouw en Ontwikkeling. Samen ontwikkelen wij een aantal projecten binnen de stedelijke vernieuwing van Gageldonk-West in Bergen op Zoom. Lithos en stadlander realiseren samen ca 500 woningen in Gageldonk-Werst over een periode van 8 tot 10 jaar. Juist omdat we langdurig gaan samenwerken kunnen we ook investeren in de wijk. En niet alleen in de stenen maar juist in de mensen. Vandaar dat we met de werkzoekenden en stagezoekenden uit de wijk Gageldonk een lange termijn verbinding aan kunnen bieden. Dus niet allen voor dit project. Het mooiste zou zijn dat we werkzoekenden een springplank kunnen bieden naar een vaste baan elders. Dan kunnen wij weer een nieuwe werkzoekende uit de wijk een baan aanbieden. En let op; de bouw trekt weer aan. We merken nu al dat er langere levertijden zijn bij onze leveranciers. Dus we moeten als bouwbedrijf echt gaan investeren in personeel en leerlingen die het vak willen leren. Let maar op we hebben straks weer een gebrek aan goede vaklieden met alle gevolgen van dien.

delete

Reageer