0

Aflevering 13: Social return, Nul-op-de-Meter-woning en voordelen van BIM

In Wageningen staat de 1e Nul-op-de-Meter woning die binnen het project Stroomversnelling Koop is gerealiseerd. Het consortium Zonrijk Wonen creëerde voor de renovatie van de corporatiewoning een uniek binnenconcept. Verder in deze aflevering: social return bij de renovatie van het Rudolf Steiner College en voordelen van BIM. De Kenniskraker van deze week: hoe kunnen we hergebruik en recycling in de bouw bevorderen?

Social return maakte 5% van de aanneemsom uit bij de renovatie van het Rudolf Steiner College in Rotterdam. Hoe COMeG erin slaagde om dit voor meer dan 100% in te vullen, horen we in aflevering 13 van Kennispartner BouwTV. Ook nemen we een kijkje in Wageningen, bij de 1e Nul-op-de-Meter-woning vanuit Stroomversnelling Koop. Op de Ecobouw vragen we bezoekers welke voordelen het werken met BIM heeft. En ook deze week sluiten we af met een Kenniskraker: hoe kunnen we hergebruik en recycling in de bouw bevorderen? Laat uw ideeën hierover achter in de reacties onder deze aflevering.

Meer weten?


Gratis Kennispaper

Vul onderstaand uw gegevens in en ontvang gratis de kennispaper:
Bedrijfsstrategie en -uitvoering voor een Nul-op-de-Meter renovatie

Om de aanbiedende partijen in de Supportroute van de Stroomversnelling Koop hierin te ondersteunen heeft Claudia Laumans, programmamaker van de Supportroute, een specifiek Business Model Canvas ontwikkeld die alle aspecten van bedrijfsstrategie en -uitvoering die bij de innovatie aan bod komen behandelt. 

Dit Kennispaper laat zien hoe ook andere bouwbedrijven van dit model gebruik kunnen maken.