0

Afscheid genomen van een mooi mens

In memoriam opgedragen aan Hans Kleijngeld.

door Gerrit de Heer, projectmanager SBRCURnet

Deze week heb ik afscheid moeten nemen van Hans Kleijngeld. Samen in de St. Jan de Doper Kerk in Waalwijk met ongeveer 1500 mensen (!) tijdens een indrukwekkende uitvaartdienst. Met Hans Kleijngeld, DGA van Bouwbedrijf Kleijngeld, is de bouwsector een echt mensen-mens (veel te vroeg) kwijt geraakt.

Nieuwe vormen van samenwerken, klantgericht werken en echt leiderschap zijn een aantal te benoemen kernpunten van Hans. Daarnaast hard werken voor de zaak, maar ook voor de sector en regionale gemeenschap (o.a. voorzitter Bouwgarant, bestuurslid Afdeling Bouwend Nederland, bestuurder BouwZaken Nederland, initiator Sament), met veel aandacht voor zijn familie en medewerkers.

Gaan voor passie, plezier en prestaties

Ik heb het genoegen gehad om 6 jaar lang contact te hebben met Hans waarvan de laatste 2,5 jaar zeer intensief. Samen met Hans heb ik afgelopen 2 jaar invulling gegeven aan het Kleijngeldtraject (Kennispartnerproject O&O) 'Gaan voor Plezier, Passie en Prestaties' . De aanleiding was om na de 'bouwcrisis' weer met elkaar voor nieuwe elan te gaan. In deze crisistijd was het ook voor bouwbedrijf Kleijngeld niet eenvoudig maar Hans en Marcel (zijn broer) zijn deze tijd doorgekomen zonder medewerkers te moeten ontslaan (als één van de weinig bedrijven in de sector). Hans stond voor zijn medewerkers en was ook van mening dat je zware tijden met elkaar moet door zien te komen.

Zelf heb ik de afgelopen jaren veel geleerd van Hans. Samenwerken en leiderschap in de sector gaf hij echt vorm. Zijn lijfspreuk 'het meeste is goed' zal mij altijd bij blijven. Hans, bedankt!

Ik wens zijn familie en medewerkers sterkte toe om dit verlies te verwerken en de positieve gedachten van zijn lijfspreuk elke keer weer naar boven te laten drijven 'het meeste is goed'.