0

Bouwen en groen gaan niet samen; of toch wel?

Lees de blog "Bouwen en groen gaan niet samen; of toch wel?" door Foka Kempenaar, Communicatieadviseur SBRCURnet.

Door Foka Kempenaar, Communicatieadviseur SBRCURnet

Je hoort het de laatste tijd steeds vaker: om succesvol samen te werken, projecten kwalitatief te verbeteren, kortom om jezelf staande te houden in de markt heb je soft skills nodig. Maar hoe pak je dit aan? 

WIJ in plaats van ZIJ

"Een goede samenwerking of co-creatie slaagt alleen als je je weet te verplaatsen in de ander", aldus Karin Sluis, tijdens de InfraTech 2015 uitgeroepen tot meest krachtige persoon van de Infrasector. Ze deed deze uitspraak tijdens haar bijdrage aan de WIJ-sessie van Jonge Geesten®, op vrijdag 23 januari tijdens de InfraTech in Ahoy.

De InfraTech had dit jaar als thema ‘Krachtig Vooruit’ en zocht naar een bijzondere invulling van een centraal gepositioneerde ruimte. Jonge Geesten® pakte deze handschoen op, en richtte voor de invulling van deze ruimte het Tijdelijk innovatie Team (TiT) van 18 individuen op.

Samen

Onder de noemer 'WIJ' wil dit team met co-creatie ideeën die tijdens de beurs opkwamen via interactieve sessies tot uiteindelijk prototypes brengen. "Het Tijdelijk innovatie Team heeft voor ‘WIJ’ gekozen omdat er veel Kracht in ‘WIJ’ schuilt. ‘WIJ’ zegt veel meer dan ‘samen doen’, het zegt dat ‘WIJ HET DOEN’. Daarom moet ‘WIJ’ een neutraal terrein worden. Een ‘WIJ-plaats’ voor opdrachtnemers, (publieke)opdrachtgevers en kennisinstellingen. Kortom een ‘WIJ-markt’ met voor ieder wat wils", aldus de uitleg op de website van Jonge Geesten®.

De kracht van samenwerken vormt overigens ook het fundament voor De Bouwcampus, waarvan Jonge Geesten virtueel partner is. De Virtuele Bouwcampus wordt momenteel ontwikkeld, en moet enerzijds een sociaal web gaan vormen voor de bewoners van de Fysieke Bouwcampus en anderzijds een online ontmoetingsplek voor hen die daarbuiten aansluiting zoeken. "Een online knooppunt waar je als vernieuwer in de bouw naar toe gaat om kennis en kennishouders te vinden. Maar ook om samen mogelijkheden te verkennen en opdrachten neer te leggen", aldus de initiatiefnemers op de website van De Bouwcampus.

De groene ingenieur

Op de laatste beursdag was de WIJ-plaats letterlijk het toneel om te werken aan co-creatie. Met als centrale vraag hoe de 'groene' ingenieur hieraan kan bijdragen? "En met groen bedoelen we dan gedrag zoals aangeduid via de zogeheten DISC-methode: een model dat universele gedragsstijlen inzichtelijk en toepasbaar maakt. Groen staat in dit model voor stabiel en volhardend gedrag. Een groen persoon blijft rustig en vriendelijk en is coöperatief. "Een gedragsvorm die van oudsher vaak niet de boventoon voert in ons beroepsveld", aldus Karin Sluis. "Kijkend naar mezelf en anderen kan ik concluderen dat we als infrasector vooral rood en blauw gedrag belonen. Dat wil zeggen extravert en daadkrachtig gedrag, maar ook nauwgezet gedrag, waarbij we werken volgens de geldende normen."

Ik begon er mijn verhaal al mee: groen is trending. En volgens Sluis zeer terecht: "Dat hebben we steeds harder nodig. Mede omdat is gebleken dat organisaties die zich de afgelopen tijd coöperatief toonden, zelfs in crisistijd succes wisten te boeken." Maar voor de meeste organisaties blijkt samenwerken en co-creëren in de praktijk nog niet zo gemakkelijk. Sluis: "Omdat je hiervoor andere competenties nodig hebt dan gebruikelijk in technisch gerichte sectoren, zoals creativiteit en de durf om te improviseren."

Iets waar de circa 15 toehoorders van Sluis vervolgens direct mee aan de slag mochten: onder leiding van theaterdocente Angelique Severs oefenden ze in teams van twee hun soft skills.

Inleven in vragen opdrachtgever

Ook Karin Sluis oefende mee, en reageerde enthousiast op de bevindingen: "Door me even in te leven besefte ik nog beter waarom wij onlangs als Witteveen + Bos de tender binnen hebben gesleept voor de planuitwerking voor de versterking van de afsluitdijk. We hebben ons daarbij namelijk anders opgesteld dan gebruikelijk. Door ons te verplaatsen in Rijkswaterstaat waren we in staat om vragen te stellen als 'Wat zien jullie als grootste risico's?' en 'Wanneer is het project voor jullie geslaagd?'.  Ik ben er van overtuigd dat dit ertoe heeft geleid dat we deze opdracht met glans konden binnenhalen."

Serious gaming voor bouwbedrijven

Onderzoek wijst uit dat mensen 75% van hun kennis en vaardigheden halen uit ervaringen die ze in de praktijk opdoen.Vandaar dat sessies zoals hierboven beschreven heel effectief kunnen zijn, maar ook het inzetten van een serious game – een spel waarbij leren en het stimuleren van gedragsverandering en samenwerking voorop staat. 

www.bouwtaal.com. SBRCURnet biedt diverse manieren van coaching en ondersteuning aan om u op weg te helpen met het ontwikkelen van competenties. Zo kunt u via ons diverse serious games inzetten. Meer hierover leest u op onze webpagina serious games. Eén van deze games is Bouwtaal. Een spel dat u gratis kunt downloaden vanaf www.bouwtaal.nl.

Zelf ideeën voor het ontwikkelen van een spel of bent u op zoek naar andere vormen van ondersteuning? Informeer dan ook eens naar de mogelijkheden voor het inzetten van een SBRCURnet Kennispartner.