0

Moet ik nou echt gaan rennen voor personeel?

Lees de blog Moet ik nou echt gaan rennen voor personeel? Door Gera de Vries, programmamanager SBRCURnet.

door Gera de Vries, programmamanager SBRCURnet

Dan maak je maar zin! Dat staat op een kaartje dat ik na een hardloopwedstrijd uitgereikt kreeg. Er zaten nog meer kaartjes bij, met teksten als: kom van de bank en ik daag je uit! De organisatoren van de wedstrijd willen de lopers helpen om anderen ook te motiveren te gaan hardlopen. Om met een kaartje in de hand en ervaringsverhalen vrienden, familie of collega’s te overtuigen in beweging te komen. 

Beweging is goed voor je gezondheid. Beweging is nodig om dingen eens anders aan te pakken of nieuwe mensen te leren kennen. Door samen een doel te hebben, in dit geval een wedstrijd, is het noodzakelijk elkaar te leren kennen, elkaar te motiveren en de ander te respecteren. Lukt je dat, dan is de kans groot dat je na een jaar samen een wedstrijd loopt. 

Bijna niks is makkelijker dan de parallel van de sport naar de bouw te trekken. Ook in onze sector is er beweging nodig. Mensen stromen uit, vanwege hun leeftijd of omdat ze in een andere branche werk gevonden hebben. Nieuwe mensen worden aangenomen, leerlingen kiezen weer meer voor een leerwerktraject in de bouw. Met een app of sporthorloge maak je je eigen beweging en vooruitgang in je looptraining inzichtelijk. Hoe doe je dat als werknemer of bedrijf? Welke beweging is er in jouw regio op het gebied van de bouwarbeidsmarkt en waar moet je voor gaan trainen om daar bij aan te sluiten?

Meten = weten

Samen met Bouwmensen Amersfoort heeft SBRCURnet in het kader van een Kennispartnerproject door onderzoeksbureau Ecorys uit Rotterdam onderzoek laten uitvoeren naar de regionale arbeidsmarkt van de regio Amersfoort. Bouwmensen Amersfoort had behoefte om te weten waar in de regio vraag naar is, wat ga je jongeren leren om te zorgen dat vraag en aanbod op elkaar aansluiten. Hoe is de beweging nu en hoe gaat het er in de toekomst uit zien? We kunnen een aantal conclusies trekken: 

De respondenten verwachten dat tussen nu en 3 jaar voor de volgende functies  mensen gaan uitstromen. Als je uitstroom niet vervangt of kunt vervangen, loop je het risico dat je mensen tekort komt, op de korte of lange termijn: 

  • Bouwvakhelper
  • Metselaar
  • Betontimmerman

Dit zijn voornamelijk mensen die uitstromen vanwege hun leeftijd. 

Bedrijven verwachten ook tekorten. We hebben ze gevraagd naar structurele tekorten en eenderde van de bedrijven verwacht structurele tekorten voor de volgende functies: 

  • Timmerman
  • Allround timmerman
  • Metselaar

Dat dat tekort aan personeel consequenties heeft, is al aan de gang: 18% van de bedrijven heeft wel eens een opdracht niet aan kunnen nemen door een gebrek aan personeel. Vooral het gebrek aan timmermannen lijkt de bottleneck.

Hup, kom van die bank af!

Genoeg redenen om in beweging te komen, zou je zeggen! Maar het tegendeel lijkt aan de hand. Wat mij in het onderzoek verbaasde is dat 2/3e van de bedrijven (73%) zich geen zorgen maakt over de stijgende leeftijd van het personeel. Een groot deel van de bedrijven (54%) geeft wel aan dat zij goed kunnen inschatten hoe het personeelsbestand er over 2 jaar uit ziet. Maar voor 27% geldt dat in mindere mate. 

Ik daag u uit: kom in beweging, krijg inzicht in wie er wanneer gaat uitstromen, werk aan een toekomstvisie  en zorg voor voldoende nieuwe aanwas door het opleiden van leerlingen! Zodat bij een nieuw onderzoek over 2 jaar blijkt dat u geen enkele opdracht hoeft te weigeren door gebrek aan personeel. En heeft u daar nu nog geen zin in? Dan maakt u maar zin!