0

Bouwfysica

Bouwfysica is het vakgebied dat zich bezighoudt met de fysische aspecten van de gebouwde omgeving. Belangrijk onderwerpen die onder bouwfysica vallen zijn geluid / akoestiek, vocht, warmte (o.a thermische isolatie), licht en lucht. Bouwfysica heeft veel raakvlakken met bouwkundig detailleren, brandveiligheid en luchtdicht bouwen.

SBRCURnet ondersteunt u met kennis bij het realiseren van gezonde, comfortabele en energiezuinige gebouwen in nieuwbouw, renovatie en transformatie. Kennis van de verschillende bouwfysische aspecten is daarvoor onmisbaar.

"Werken aan de onderzoeksvragen van morgen"

Rekentools

Rekentool warmteweerstand

Onafhankelijk en flexibel de Rc-waarde bepalen

  • Met de Rekentool warmteweerstand kunt u eenvoudig voor een groot aantal constructies de warmteweerstand berekenen;
  • Of hoe de Rc-waarde verandert als u de opbouw van de constructie aanpast;
  • De rekentool biedt een grote flexibiliteit qua invoermogelijkheden en is te gebruiken voor vloer-, gevel- en dakconstructies.

meer-info 

nZEB-tool

Een nieuwe standaard in ontwerpberekeningen

Met de nieuwe nZEB-tool (nearly Zero Energy Building) kunnen bouwers, ontwikkelaars, architecten en adviseurs energieprestaties van een gebouw integraal doorrekenen. De rekentool maakt energieprestaties nauwkeurig voorspelbaar zodat bouwers garanties kunnen afgeven aan toekomstige bewoners op het werkelijke energieverbruik.


meer-info 

Publicaties

Studenteneditie2015_3d_750px_cover-1439562932

SBR-Referentiedetails Studenteneditie 2015 - 684.15

8e herziene druk

Voor studenten, de toekomstige bouwkundigen van Nederland, is het van groot belang dat zij in de praktijk in staat zijn bouwtechnische details te ontwerpen en te toetsen. De SBR-Referentiedetails Studenteneditie 2015 helpt hierbij.

Jaar: 2015

Alle publicaties tonen » Verbergen »

Infobladen

414-4_thumb-1422537263

Oververhitting van woningen - 414

Het zodanig ontwerpen van woningen, dat de kans op temperatuursoverschrijding (T > 25°C) tijdens hete periodes minimaal is.

Alle infobladen tonen » Verbergen »

Blogs

Alle Blogs tonen » Verbergen »