0

Bouwmaterialen

Het realiseren van bouwwerken is ondenkbaar zonder kennis van de materialen waaruit die bouwwerken bestaan. Of het nu gaat om ontwerp, uitvoering of beheer, er is veel winst te behalen als je een gedegen kennis hebt van de materiaaleigenschappen van beton, metselwerk, staal, glas etc. De eigenschappen van bouwmaterialen bepalen de toepassingsmogelijkheden. Bouwmaterialen zijn nooit uitontwikkeld!

Wat levert het u op?

Kennis van bouwmaterialen is nodig om het gedrag van constructies te berekenen en de levensduur te kunnen bepalen. Een slimme materiaalkeuze leidt ook tot minder milieubelasting en vermindert de uitputting van grondstoffen. SBRCURnet heeft veel bruikbare kennis op dit gebied, en ontwikkelt samen met bedrijven en overheden kennis voor nieuwe ontwikkelingen.

Erwin Vega
Erwin Vega
Programmamanager Bouwmaterialen en -producten

Telefoon: 015 - 303 05 18

Publicaties

Handboek_baggerspecie_in_geotextiele_tubes_3d_cover-1482510709

Handboek Baggerspecie in geotextiele tubes - CRW 676.16

Het versneld ontwateren en toepassen in de praktijk

Het afgelopen decennium zijn wereldwijd tientallen projecten uitgevoerd waarbij baggerspecie versneld is ontwaterd in geotextiele elementen. Bij diverse projecten is de zogenaamde baggertube direct ingezet als bouwelement. Bij andere projecten is het geotextiel verwijderd en is de baggerspecie ve...

Jaar: 2017

Alle publicaties tonen » Verbergen »

Infobladen

Voorzetwanden: geluidsisolatie - 388

Het verbeteren van de geluidsisolatie van bestaande gevels of wanden met geïsoleerde voorzetwanden.

Alle infobladen tonen » Verbergen »

Kennispapers

Alle kennispapers tonen » Verbergen »

Blogs

Alle Blogs tonen » Verbergen »