0

Bouwproces

Traditioneel kenmerk van bouwprocessen is het lineaire karakter ervan. Omdat de bouw  zich traditioneel grotendeels als capaciteitsaanbieder gedraagt  is het noodzakelijk om de eigen meerwaarde in het proces te (blijven) tonen.

Nieuwe samenwerkingsvormen kantelen de traditioneel hiërarchische en verticale benadering van de bouwkolom naar horizontale samenwerkingsvormen die gebaseerd zijn op gelijkwaardigheid. Partijen kunnen daarbij hun meerwaarde aantonen en hun kennis en competenties al vroeg in het bouwproces inbrengen. Het resultaat is een betere positie in het bouwproces, meer vernieuwing en innovatie en lagere kosten. Dat spreekt opdrachtgevers aan. Het gevolg is een trend naar geïntegreerde bouworganisatievormen.

SBRCURnet en Bouwproces

In deze economisch moeilijke tijden is het voor veel bedrijven van levensbelang om meer en betere toegevoegde waarde te creëren om onderscheidend te blijven in de markt. Kennisintegratie door integraal samenwerken is noodzakelijk om je goed te kunnen onderscheiden. Wij bieden verschillende producten en diensten aan om opdrachtgevers en projectpartijen in het bouwproces te ondersteunen. Een nieuwe vorm van ondersteuning van ambitieuze partijen is onze dienst Kennispartner. Wij kunnen partijen die bij koploperprojecten tegen kennisvragen oplopen ondersteunen met gerichte adviezen over samenwerken in projecten, duurzaamheid en bevordering van kennis en kunde van het personeel.

"Het draait in de bouw vaak om menselijke vraagstukken"

Publicaties

Begaanbaarheid_van_bouwterreinen_3d_cover-1490283850

Begaanbaarheid van bouwterreinen - CRW 689.17

Geotechnische draagkracht voor funderingsmachines

Ieder jaar vallen er tijdens bouwwerkzaamheden funderingsmachines om of zakken onverwacht weg. Het aantal gevallen is zodanig dat er geen sprake meer is van enkele incidenten. Vanuit de verantwoordelijkheid van iedere bij een bouwproject betrokken partij dient daarom het aantal ongevallen met fun...

Jaar: 2017

Alle publicaties tonen » Verbergen »

Infobladen

449-1_thumb-1422537268

Duurzame bedrijfsprocessen - 449

Voor het duurzaam inrichten van bedrijfsprocessen zijn er verschillende ISO-normen en certificeringen waarmee u duurzaamheid aantoonbaar kunt maken. In dit infoblad bespreken we de meest voorkomende instrumenten.

Alle infobladen tonen » Verbergen »

Kennispapers

Cover3d-kennispaper_duurzame_bouw_gww-def_cover-1508239949

Kennispaper: Haal eenvoudig het beste uit de Duurzame Bouw - K735.17

U wilt als gemeente, provincie of waterschap concreet aan de slag met duurzaamheid in GWW-projecten. Maar hoe pakt u dat aan? Deze kennispaper helpt om de duurzaamheidsambities van uw eigen organisatie en van stakeholders te bundelen. Door regelmatig de duurzaamheidsambities te betrekken bij ...

Jaar: 2017

Alle kennispapers tonen » Verbergen »

Blogs

140 bezoekers. Dit waren de vragen over mijn Active House

6 april 2017

Bas Hasselaar bouwt een van de eerste Active Houses van Nederland. Voor welke oplossingen kiest hij?

Bas_hasselaar_overlay_thumb_large-1465973028
Alle Blogs tonen » Verbergen »