0

Faalkostenreductie

Faalkosten in de bouw zijn alle vermijdbare kosten die tijdens het bouwproces ontstaan. Faalkostenreductie is al lange tijd een actueel onderwerp in de bouw, en hoewel er vanuit het streven naar ‘excellente uitvoering’ grote verbeteringen bereikt kunnen worden, is het benaderen van faalkosten vanuit de koppeling met de daaraan voorafgaande activiteiten noodzakelijk. Door vanuit kennis en competenties uit uitvoering de bestaande (project)aanpakken en besluitvormingsprocessen te evalueren kunnen ervaringen en vakmanschap effectiever worden gebruikt.

SBRCURnet en Faalkostenreductie

In aanvulling op de noodzaak van betere communicatie in bouwprojecten, laten de activiteiten vanuit het Platform BuildUpSkills NL zien dat uitwisseling van kennis en kunde van de beroepsbeoefenaars ook moet worden verbeterd. Dit maakt het mogelijk om te monitoren of het aan (een gebrek aan) vakmanschap of aan andere (bedrijfs)factoren ligt dat de faalkosten in de bouw zo hoog zijn. Om die faalkosten omlaag te krijgen zijn communicatie met de klant en/of gebruiker over de gekozen oplossingen en het rendement daarvan van groot belang.


Publicaties

Richtlijn_paalmatrassystemen_2016_3d_cover-1468575410

Ontwerprichtlijn paalmatrassystemen - CRW 699.16

Herziening CUR-rapport 226

De veelbelovende ontwerptechniek is in de afgelopen jaren op diverse plaatsen in Nederland toegepast. Dankzij paalmatrassen wordt snellere aanleg van infrastructuur mogelijk, worden kwetsbare objecten beschermd, en worden overlast en hinder tijdens de aanleg en beheer gereduceerd. Bovendien nemen...

Jaar: 2016

Alle publicaties tonen » Verbergen »

Infobladen

448_thumb-1422537268

Rekentools en certificaten duurzaam bouwen - 448

Het aanbod van duurzaamheidstools bij duurzaam bouwen is groot. Welke rekentool past u wanneer toe, voor welk type bouwwerk, waar wordt op getoetst en wat is de uitkomst? Dit Infoblad geeft u snel een overzicht.

Alle infobladen tonen » Verbergen »

Blogs