0

Houtskeletbouw

Houtskeletbouw, ook wel afgekort als HSB, is het toepassen van een houten draagconstructie (skelet of frame) in een gebouw. 

Je stelt een woning of ander bouwwerk samen uit pasklare, schijfvormige, geprefabriceerde houten elementen.

HSB details

Vragen over ontwerp of uitvoering van houtskeletbouw? Of op zoek naar
houtskeletbouw details? Zoek dan eens in onze gratis infobladen, bijvoorbeeld het Infoblad Houtskeletbouw; bouwmuurdetails, of het Infoblad Houten gevelelementen luchtdicht aansluiten, of raadpleeg ons Handboek Houtskeletbouw.

Vragen over houtskeletbouw?

Op de hoogte blijven van actuele HSB vakkennis? Neem vrijblijvend contact op en zet deze pagina dan bij uw favorieten.

Voordelen HSB

De houten elementen zijn zo hoog als een verdieping, meestal zo breed als een woning, en licht van gewicht. Ze bergen alle functies in zich: constructie, warmte-isolatie, vocht- en luchtdichting, geluidsisolatie en brandwerendheid. 

Vooral qua warmte-isolatie is er een belangrijk verschil met steenachtige constructies. Bij houtskeletbouw zit de isolatie in de constructie, waardoor je de totale dikte van de buitenwand kunt beperken.

Houtskeletbouw is duurzaam

Door dit soort eigenschappen biedt houtskeletbouw interessante mogelijkheden. Juist nu de behoefte aan energiezuinige, gezonde en comfortabele woning- en utiliteitsbouw groeit. Omdat u met houtskeletbouw relatief eenvoudig hoogwaardig renoveert, is deze methode aantrekkelijk om in te zetten bij bouwconcepten als Passiefhuis.
 

Het lichte materiaal in combinatie met industrieel bouwen leidt tot gunstige arbeidsomstandigheden en een hoge kwaliteit, waardoor u niet alleen sneller bouwt, maar ook faalkosten gemakkelijker beheerst.

Publicaties

Alle publicaties tonen » Verbergen »

Infobladen