0

Integraal samenwerken

Integraal samenwerken in de bouw gaat verder dan ketensamenwerking: je werkt niet alleen anders samen, maar hebt ook een ander resultaat voor ogen: voor klanten en gebruikers van gebouwen zit de toegevoegde waarde immers in vragen over wat er ver- of gebouwd is: ‘is het binnenklimaat comfortabel’? Tel hier complexe maatschappelijke uitdagingen zoals de grote energie- en duurzaamheidskwesties bij op, en het is helder dat integrale samenwerking zowel draait om meer optimalisatie (efficiëntie), als innovatie (effectiviteit).

Kennispartnerprojecten

De hoofdfocus van Integraal Samenwerken ligt op Kennispartnerprojecten en alle activiteiten gerelateerd hieraan. Kennispartnerprojecten zijn concrete bouwprojecten waarbij wij als kennispartner mee helpen met het ontwikkelen van nieuwe aanpakken en type kennis, en de implementatie ervan. Ook het doorontwikkelen van grote opgaven en thema's via implementatie staat hierin centraal. Bekijk de projecten

Inspiratieprojecten

Laat u inspireren door onze beschrijvingen van opvallende bouwprojecten waarbij succesvol integraal is samengewerkt, of waar de projectpartners innovatief aan de slag zijn met vraagstukken rond bouwarbeidsmarkt. Bekijk de projecten

"Wat betekent Integraal Samenwerken voor de bouw en waarom is het een belangrijk thema?"

De volgende 7 doelen vormen het kader om de verschillende belangrijke onderwerpen binnen het programma Integraal Samenwerken verder te brengen:

  1. Optimaliseren van eigen processen in relatie tot co-makers en gebruikers,

  2. Verbeteren van het gezamenlijke eindresultaat,

  3. Verbeteren van logistieke processen in projecten,

  4. Het via projecten zich eigen maken en/of ontwikkelen van nieuwe competenties/rollen,

  5. Het proactief inbrengen van kennis in multidisciplinaire processen in projecten,

  6. Het participeren in ‘Front end’ ontwerp en/of Agile ontwikkelprocessen,

  7. Gezamenlijk CO2-uitstoot verminderen, in eigen bedrijfsvoering als in en door projecten.

Uitgelicht

Onderzoek Systeemgerichte Contractbeheersing

Is Systeemgerichte Contractbeheersing (SCB) – voor opdrachtgevers én opdrachtnemers – werkbaar in zijn huidige vorm? Welke onderdelen kunnen, of moeten, verder ontwikkeld worden? Die vragen waren voor db-m en SBRCURnet aanleiding voor een onderzoek naar het imago en toekomstbeeld van SCB.

Lees verder

Uitgelicht

Kennispartnerhub

Het Kennispartnerprogramma van SBRCURnet helpt de bouw vooruit met direct toepasbare, innovatieve kennis op maat. Deze kennis wordt ingebracht in concrete bouwprojecten door heel Nederland en samen met de verschillende partners verder ontwikkeld. De opgedane ervaringen worden actief gedeeld in de Kennispartnerhub, zodat de gehele Nederlandse bouw er zijn voordeel mee kan doen. Samen brengen we de bouw in beweging!

Direct naar de Hub

Publicaties

Leidraad-rgs-nieuw_cover-1452589018

Leidraad ondersteuning opdrachtgevers bij RGS-projecten - 687.15

Investeren en Onderhouden

In 2013 verscheen de Leidraad Resultaatgericht Samenwerken bij Investeren en onderhouden voor opdrachtgevers, opdrachtnemers, adviseurs en leveranciers tezamen. Naast de Leidraad met een gezamenlijk procesmodel is er behoefte aan een Leidraad specifiek voor opdrachtgevers met de nadruk op woningc...

Jaar: 2015

Alle publicaties tonen » Verbergen »

Infobladen

Alle infobladen tonen » Verbergen »

Kennispapers

Kennispaper-met-lean-aan-de-slag_cover-1513074155

Kennispaper: Met Lean aan de slag - K739.17

Ontwikkel je bedrijf én je medewerkers

Duidelijk is dat je Duurzame Inzetbaarheid niet zomaar los kunt zien van het ontwikkelen van je onderneming. Lean denken en werken is een goede aanpak om je bedrijf, maar ook je medewerkers te ontwikkelen. In deze kennispaper lichten we dit toe.

Jaar:

Alle kennispapers tonen » Verbergen »

Blogs

140 bezoekers. Dit waren de vragen over mijn Active House

6 april 2017

Bas Hasselaar bouwt een van de eerste Active Houses van Nederland. Voor welke oplossingen kiest hij?

Bas_hasselaar_overlay_thumb_large-1465973028
Alle Blogs tonen » Verbergen »