0

Lean bouwen

Lean Bouwen blijft een issue in de brede bouwsector. Lean Bouwen is geen doel op zich maar een manier om invulling te geven aan duurzaam én klantgericht bouwen. Belangrijke voorwaarden hierbij zijn het willen samenwerken en continu blijven leren. Het samenwerken krijgt handen en voeten door de gemeenschappelijke focus op de klantwaarde én het reduceren van verspillingen, waaronder faalkosten. Het echte vakmanschap wordt concreet uitgedaagd én ingezet om elke dag tot betere resultaten te komen. 

SBRCURnet en Lean Bouwen

Wij beschikken over een netwerk van Lean Bouw specialisten die partijen, waaronder MKBers de juiste ondersteuning kunnen bieden. Verder kunt u gebruik maken van diverse publicaties, instrumenten en de inzet van kennispartners. Resultaatgericht Samenwerken geeft specifiek invulling aan Lean Bouwen, gericht op klantwaarde en exploitatieperspectief. Een aantal inspirerende koploperslaat zien wat er hier bereikt kan worden. 

Interessante links

Een aantal inspirerende voorlopers

  1. Lean Bouwen volgens Heembouw
  2. Lean Bouwen op eigen wijze door Waal
  3. KBRBouw: Praktijk Lean-principes in Bouw & Onderhoud 
  4. Vloeren met een missie - DIBA-groep


Gerrit de Heer
Gerrit de Heer
Projectmanager/Adviseur

Telefoon: 015 - 303 05 13

Publicaties

Sbr-tno_omslag_met_rug_-_02_cover-1422537222

Leidraad Resultaatgericht Samenwerken bij Investeren en Onderhouden - 641.13

SBR en TNO hebben de handen ineengeslagen om de terminologie, het procesmodel en de stappenplannen in elkaar te schuiven. Dit is een grote stap op weg naar door de markt gewenste uniformiteit. De Leidraad bevat de nieuwe ontwikkelingen met betrekking tot bouwregelgeving, het inkoopbeleid van opd...

Jaar: 2013

Alle publicaties tonen » Verbergen »

Infobladen

Alle infobladen tonen » Verbergen »

Kennispapers


Blogs

Alle Blogs tonen » Verbergen »