0

Thema:
Veranderen van gebouwen

Wat vinden we als Nederlandse marktpartijen een acceptabel brandveiligheidsniveau in bestaande gebouwen? Waar loop je tegenaan als een gebouw van functie verandert, wat is het van ‘rechtens verkregen niveau’ en hoe kun je als beheerder of eigenaar zo goed mogelijk inspelen op toekomstige ontwikkelingen? Vragen als deze staan centraal tijdens het Nationaal Brandveiligheidscongres 2014.

Scherper beeld van brandveiligheidseisen
Het volgen van de brandveiligheidseisen uit de wet- en regelgeving ontslaat eigenaars en beheerders niet van hun verantwoordelijkheid. Sterker nog: Door de aanpassingen in het Bouwbesluit geeft die regelgeving nog slechts een basis, waarmee je de veiligheid in bestaande gebouwen onvoldoende kunt garanderen als eigenaar of beheerder. Dus moeten marktpartijen zélf een steeds scherper beeld hebben van het vereiste kwaliteitsniveau voor brandveiligheid in hun gebouwen.

 
Private kwaliteitsborging
Nederland stapt over naar private kwaliteitsborging. Dat betekent dat niet de gemeente, maar de eigenaars van gebouwen op termijn zelf een professionele toetser moeten inhuren voor de beoordeling op brandveiligheid. 2014 is een proefjaar, waarna er drie jaar lang een duaal stelsel geldt. Nu is dus bij uitstek het moment om nader stil te staan bij ieders verantwoordelijkheid.

Inhoud Nationaal Brandveiligheidscongres
Tijdens het congres doen we dat aan de hand van twee belangrijke trends: verbouwen volgens het ‘rechtens verkregen niveau’ en het veranderen van functies van gebouwen. Dè reden waarom we ons congres het thema Veranderen van gebouwen hebben meegegeven. En de reden om het niet te missen!

logobalk-klein
Het NBC wordt mede mogelijk gemaakt door bovenstaande sponsoren