0

Platform Voegovergangen en Opleggingen

PVO is hét kennisplatform voor voegovergangen en opleggingen in de infrastructuur. Opdrachtgevers en opdrachtnemers werken samen aan de kwaliteitsverbetering op het gebied van voegovergangen en opleggingen. PVO geeft vanuit haar expertise voorlichting en fungeert als initiator en klankbord voor richtlijnen en onderzoek.

PVO wil de doorstroming op de weg bevorderen door betrouwbare, duurzame en goed functionerende voegovergangen en opleggingen. Voegovergangen en opleggingen bij bruggen, viaducten en tunnels vormen relatief kwetsbare onderdelen van de wegconstructie en vergen veel onderhoud. Het Nederlandse wegennet wordt zeer intensief gebruikt. Wegbeheerders hebben er dan ook alle belang bij dat het onderhoud aan de weg zo efficiënt mogelijk wordt uitgevoerd.

Ondersteuning PVO overgenomen door CROW

SBRCURnet faciliteerde PVO sinds de oprichting in 2010. In deze periode was SBRCURnet verantwoordelijk voor o.a. het projectmanagement, marketing/communicatie en de administratie van het platform.

Per 1 november 2017 heeft CROW de rol van facilitator van SBRCURnet overgenomen. Aanleiding voor dit besluit is het feit dat SBRCURnet per 1 januari 2018 haar activiteiten als kennisinstelling moet beëindigen.

Kijk voor meer informatie over de overname op de website van PVO of CROW.

Martijn Kramer
Martijn Kramer
Projectmanager

Telefoon: 015 - 303 05 23

Lydia Slappendel
Lydia Slappendel
Marketing- en communicatieadviseur

Telefoon: 015 - 303 05 72