0

Resultaatgericht Samenwerken

Met Resultaatgericht Samenwerken (RGS) krijgt u grip op de directe én indirecte kosten, klanttevredenheid, de continuïteit van de processen, sturingsmogelijkheden en rendementsverbetering. Dit zijn slechts enkele van de talloze voordelen die RGS biedt.

Werken met prestatieafspraken

Vanaf het allereerste begin zitten partijen gezamenlijk aan tafel en ontwikkelen de meest optimale aanpak voor een gebouw of complex. Om één en ander vast te leggen en meetbaar te maken wordt gewerkt met prestatieafspraken.
 

Ketensamenwerking is een gevleugelde, maar ook beladen term in bouwend en beherend Nederland. Het blijft vaak bij ‘niet al te concrete beloften’. RGS vormt een uitzondering. Hiermee is inmiddels al zo’n 20 jaar ervaring opgedaan.

SBRCURnet en RGS
De Stichting RGS heeft SBRCURnet als onafhankelijke kennispartner gevraagd om het voortouw te nemen bij de kennisverspreiding, en de verbinding te leggen tussen de diverse aanbieders van kennis in de markt. Relevante partijen hierbij zijn OnderhoudNL, Savantis, TNO, Hogeschool Utrecht, TU Delft en diverse zelfstandige ondernemers.

SBRCURnet reikt hierbij handvatten uit voor het delen, vastleggen en doorgeven van opgedane kennis en ervaringen. Met als uiteindelijk doel het stimuleren van de vraag naar Resultaatgericht samenwerken door opdrachtgevers, en meer aanbieders op de markt.

Meer RGS informatie

serious gaming

Park & Play RGS

Het spel Park & Play is speciaal ontwikkeld om als team samenwerking te leren volgens de belangrijkste RGS (Resultaatgericht Samenwerken) -principes. U leert in deze game kennis toe te passen in een spelsituatie die veel overeenkomsten kent met de praktijk. Deze praktische overeenkomsten zijn in samenspraak met de sector opgenomen in het onderhoudsproces en de samenwerking tussen woningcorporaties en onderhoudsbedrijven.

Meer informatie

Community of Practice

Leren door te doen

De enige manier om de RGS-methodiek goed onder de knie te krijgen, is door het ‘gewoon’ te gaan doen. Zo ervaart u wat een mogelijke aanpak is. Vandaar dat een aantal ervaren partijen de Community of Practice RGS heeft opgericht.

Meer over dit project

Kennispartnerproject

Planmatig onderhoud met RGS

Door resultaatgericht samen te werken aan planmatig en groot onderhoud (renovatie) wil woningcorporatie GroenWest samen met acht vaste onderhoudsbedrijven het proces verder optimaliseren. Zowel de samenwerking tussen opdrachtgever en opdrachtnemer, als de samenwerking intern moet via de RGS systematiek verbeteren.

meer over dit project

Kennispartnerproject

Resultaatgericht Samenwerken en Lean renoveren

Resultaatgericht Samenwerken (RGS) en Lean Renoveren zijn middelen die de opdrachtgever bij dit project inzet om de prestaties te definiëren, de resultaten te borgen én om continu te verbeteren. Klik op de knop om te weten te komen hoe dit in bewoonde toestand werd aangepakt bij het Willemskwartier in Nijmegen.

meer over dit project

Kennispartnerproject

Resultaatgericht in onderhoud en renovatie

Hoe zorg je via Resultaatgericht samenwerken (RGS), een LEAN proces en Kritieke Prestatie Indicatoren (KPI’s) voor een zo optimaal mogelijke samenwerking bij groot onderhoud en renovatie? Rutges Vernieuwt, Van Zoelen en Plegt-Vos is woningcorporatie Provides uit IJsselstein gaan op zoek naar antwoorden bij het groot onderhoud van het Oranjekwartier.

meer over dit project

Kennispartnerproject

Goedkoper en efficiënter door Resultaatgericht Samenwerken

De methodiek van Resultaatgericht Samenwerken toepassen betekent dat je je cultuur aan moet passen binnen de organisatie, maar dit wordt ook verwacht van partners. GroenWest samen met Coen Hagedoorn Bouwgroep en andere onderhoudsbedrijven zijn gezamenlijk hiermee aan de slag gegaan.

meer over dit project

Stichting RGS

Resultaatgericht Samenwerken

De RGS-methodiek wordt nog steeds doorontwikkeld. Om het gebruik te stimuleren is de Stichting RGS opgericht. Deze bevordert meetbare kwaliteit van vastgoedonderhoud en stimuleert het toepassen van resultaatgericht samenwerken daarbij.

Meer informatie

Publicaties

Leidraad-rgs-nieuw_cover-1452589018

Leidraad ondersteuning opdrachtgevers bij RGS-projecten - 687.15

Investeren en Onderhouden

In 2013 verscheen de Leidraad Resultaatgericht Samenwerken bij Investeren en onderhouden voor opdrachtgevers, opdrachtnemers, adviseurs en leveranciers tezamen. Naast de Leidraad met een gezamenlijk procesmodel is er behoefte aan een Leidraad specifiek voor opdrachtgevers met de nadruk op woningc...

Jaar: 2015

Alle publicaties tonen » Verbergen »

Blogs

Kwaliteitsborging: meer samenwerking, meer klantgerichtheid

24 november 2016

Lees de blog van Martin van Vliet, Programmamanager bij SBRCURnet, over kwaliteitsborging in de bouw.

Martin-van-vliet_thumb_large-1479818862
Alle Blogs tonen » Verbergen »