0

Vloeren

De moderne bouw kent legio manieren om vloeren te construeren en af te dekken. Om een vloer optimaal te kunnen laten functioneren en bijvoorbeeld koudebruggen te voorkomen, is een juiste detaillering volgens het Bouwbesluit een must.

Vloerdetails en f-factor

De ene vloer realiseert een betere binnen-oppervlakte-temperatuurfactor, oftewel f-factor, dan de andere. Dit hangt samen met de oplegmethodiek. Meer van dit soort vaktechnische weetjes is te vinden in de SBR-Referentiedetails en een groot aantal infobladen met gratis bouwkennis (zie ook hieronder).

SBRCURnet en vloeren

Als kennispartner ontwikkelen wij samen met onze partners vakkennis met het oog op actuele ontwikkelingen, uiteraard ook voor vloeren. Een voorbeeld is het Handboek keramische tegelvloeren, vol aanbevelingen die u kunt gebruiken bij het maken van afspraken bij het uitvoeren van tegelwerken.

Relevante vakkennis

Bij SBRCURnet is nog veel meer interessante vakkennis over vloeren te vinden. Hierbij een greep uit het verdere aanbod:

Kanaalplaatvloer en ribcassettevloer

Als ongeïsoleerde verdiepings- en dakvloer wordt zowel in de woning- als in de utiliteitsbouw meestal de kanaalplaatvloer toegepast.  Voorbeelden voor juiste detailleringen zijn onder andere terug te vinden in de productdetails die Kingspan ter beschikking heeft gesteld aan SBRCURnet. Ook diverse detailleringen bij toepassing van een ribcassettevloer zijn daar terug te vinden.

Publicaties

Cover_standaard-publicatie_cover-1422537209

Thermisch actieve vloeren -Betonkernactivering - 801-P8.11

Cahier P8 uit de serie Praktijkboek Gezonde Gebouwen

Onderstaande publicaties op het gebied van het ontwerpen van gebouwen met thermisch actieve vloeren zijn complementair met elkaar en vormen de basis voor dit cahier. Daarbij worden de doelgroepen, die ook van toepassing zijn op dit cahier, vermeld:Voorliggend cahier introduceert op basis van deze...

Jaar: 2011

Alle publicaties tonen » Verbergen »

Infobladen

Zwevende dekvloeren - 251

Oriëntatie op de voornaamste functies van zwevende dekvloeren, te weten akoestische en thermische isolatie.

Alle infobladen tonen » Verbergen »

Kennispapers

Alle kennispapers tonen » Verbergen »